Micul Afacerist – 7 Pasi de urmat

Micul Afacerist – 7 Pasi de urmat

A fost odata ca niciodata… O poveste despre cum sa pornesti o afacere atunci cand esti copil si ai idei.

Pasul 1: GANDESTE-TE BINE !

Micul Afacerist - Pasul 1

Care va fi afacerea ta ? Vinzi un produs sau prestezi un serviciu? Incearca sa pornesti de la lucruri care te pasioneaza sau la care esti foarte priceput (sport, muzica,scoala,calculatoare). Vei fi surprins cati dintre cunoscutii tai sunt dispusi sa te plateasca pentru pasiunea ta. Iti plac animalele? Ofera-te sa ai grija de o pisica sau un catel cand familiile pleaca in concediu.

Pasul 2: RAMAI LOGIC!

Micul Afacerist - Pasul 2

Acum ca ai identificat ideea ta de afacere si stii exact pentru ce calitati te lauda prietenii, banuim ca esti entuziasmat la maximum. Ramai insa un pic pe loc si gandeste logic. Chiar poti face bani din pasiunea ta? Ok. Iti place sa gatesti, dar poti face bani din asta?

Te sfatuim sa te gandesti bine la faptul ca oamenii nu sunt dispusi sa plateasca decat pentru ceva ce au nevoie sau le place foarte mult.

Pasul 3: DA FRAU LIBER CREATIVITATII!

Micul Afacerist - Pasul 3

Aici chiar e distractiv. Ce nume ai dat afacerii tale? Ai ales un logo sau o sigla atractiva? Ti-ai ales cu grija furnizorii si partenerii de afacere?

Pasul 4: FORMEAZA O ECHIPA!

Micul Afacerist - Pasul 4

Parinti, frati, prieteni, colegi de clasa, oricine este dispus sa iti dea o mana de ajutor.

Ai nevoie de doi “angajati” care sa se ocupe de vanzari. Cineva sa se ocupe de publicitate. Daca nu te descurci cu administrarea banilor, roaga-ti parintii sa te ajute cu evidenta banilor. Ia-ti un asistent. Chiar daca nu ti se pare necesar de la inceput, pe parcurs vei realiza ca ai nevoie de mai multe maini de ajutor. Si, in plus, munca in echipa este mult mai distractiva!

Pasul 5: PUBLICITATE

Micul Afacerist - Pasul 5

Foloseste-ti imaginatia! Flyere, afise, website, campanie de e-mail, Facebook sau pur si simplu fata-in-fata. Publicitatea este primul tau prieten. Insa trebuie sa il tratezi dupa regulile jocului. Fa o prezentare vesela si colorata, insa pastreaza in minte ce vrea clientul de la tine. Promoveaza-ti afacerea la scoala si in cartier.

Pasul 6: E MOMENTUL SA TE APUCI DE TREABA!

Micul Afacerist - Pasul 6

Ca sa castigi clienti, tine minte ca prima impresie este cea mai importanta! Modul in care tratezi clientii inca de la inceput te va ajuta in timp sa castigi din ce in ce mai multi clienti. Fi politicos si fa-ti treaba excelent daca vrei sa fii platit.

Pasul 7: DISTRACTIE PLACUTA!

Micul Afacerist - Pasul 7

Bucura-te de prima ta afacere si de primii bani.

Cand simti ca lucrurile nu merg asa cum ti-ai dori, repeta pasii si vezi ce nu functioneaza.

ShareFacebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Pinterest0Email

Comentarii

comentarii

 • Parteneri

 • Date de Contact

  Profesorii de Fericire

  Telefon: 0734 316 768
  0731 865 939
  E-Mail: contact@juniormaster.ro
  Adresa: Bd. Tineretului, Nr. 8-10, Sector 4, Bucuresti, Cod: 040353